Varför skall ditt företag finnas på TikTok?

Sociala medier är sedan många år tillbaka utmärkta ställen för företag att marknadsföra sig på ett enkelt och billigt sätt. Facebook och Instagram har länge varit de främsta kanalerna men för något år sedan seglade en konkurrent upp – TikTok. Alla sociala medier har olika målgrupper, det vill säga vilken åldersgrupp som använder dem mest, så där finns kunder att hämta.

Vilken målgrupp vänder sig ditt företag till?

När du är mitt upp i ditt varumärkesbyggande på sociala medier kan det vara lätt att glömma bort att kontrollera vilka sociala medier din idealkund använder sig av. Det finns ju ingen som helst anledning att lägga ner en massa tid, energi och ekonomiska resurser på marknadsföring på Facebook om inte kunderna i din målgrupp använder sig av det sociala mediet.

Tiktok – ungdomarnas plattform

Om din huvudsakliga kundmålgrupp är ungdomar är det av yttersta vikt att du finns på Tiktok och Instagram. Facebook däremot är något som ungdomarna sällan använder. Rikta din marknadsföring i sociala medier så att den är optimerad efter den målgrupp som du vänder dig till. Du måste helt enkelt tala till målgruppen på ett språk som de känner igen sig i och tilltalas av. Gör du inte det kommer kunderna att vända sig till en konkurrent istället.

Marknadsföring på sociala medier når ut till många

För nystartade företag är marknadsföring ofta en stor och tung utgift. En utgift som det inte alltid finns ekonomiska resurser till. Sociala medier, som exempelvis Tiktok, är ett bra och billigt sätt att nå ut till många potentiella kunder på en gång. Det tar lite tid att bygga upp sitt varumärke, sin kundkrets och etablera sig på sociala medier, men det är värt arbetet för det är särskilt viktigt för företag som vänder sig till ungdomar att de har ett konto på Tiktok och kan marknadsföra sig den kanal där företagets kunder finns.